فواید دارویی سیر از گذشتههای دور ثابت شده است. مدارک باستانی حاکی بر این است که سیر در آسیای مرکزی از ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد استفاده میشده است.
سیر یکی از اعضای خانواده پیازها میباشد. برای درمان برونشیت، سرماخوردگی، سیاهسرفه و آنفولانزا استفاده میشده است.
همچنین در پیشگیری از مشکلات قلبی رایج نقش دارد.
بوی سیر
سیر تا زمانیکه بریده یا له نشود بو نمیدهد و بعد از مصرف ترکیبات بودار از طریق ریه و پوست دفع میشوند.
انتخاب و ذخیرهسازی سیر
بوتههای کاملاً سالم و له نشده را که نه نرم و نه در حال خشک شدن باشند انتخاب کنید. از انتخاب بوتههای با پوست له شده و یا پاره شده و جوانهزده اجتناب کنید. سیر را میتوان برای هفتههای متمادی در محیط خشک نگهداری کرد.
مقدار مصرف
سیر سرشار از ترکیبات گوگرددار است که با عفونتها مقابله میکند.
مصرف سیر، چندین بار در هفته میتواند ریسک بیماریهای قلبی را کاهش دهد.
فواید
۱- سیر میتواند چربی خون را کاهش دهد و به همین ترتیب اضافه کردن منظم سیر تازه به غذا میتواند باعث کاهش بیماری قلبی- عروقی شود.
۲- لخته خون
مادهای در سیر له شده وجود دارد که باعث کاهش لخته خون میشود، دیده شده در افرادیکه هر روز سیر مصرف میکنند مکانیسم لخته شده خون بطور چشمگیری کاهش پیدا میکند که بدین ترتیب در درمان بیماریهای قلبی بسیار مفید میباشد.
۳- فشار خون بالا
مصرف سیر خشک یا پودر سیر میتواند باعث کاهش فشار خون شود.
۴- عفونتهای قارچی و ویروسی
خاصیت ضدقارچی سیر حتی نسبت به داروهای ضدقارچ نیز بسیار قویتر است. همچنین سیر توانایی از بین بردن برخی از انواع ویروسهای آنفولانزا، تبخالهای ساده را دارد.
۵- سرطان معده
تأثیر ضد میکروبی سیر به عنوان عامل ضدباکتری هلیکوباکترپیلوری که ایجاد زخم معده میکند بسیار مهم است زیرا این زخمها در دراز مدت میتوانند به سرطان معده تبدیل شوند، همچنین سیر دارای موادی است که مانع تولید ترکیبات سرطانی در دیواره معده میشود.
افرادیکه داروهای ضد انعقادی استفاده میکنند باید از مصرف سیر پرهیز نمایند. همچنین مصرف سیر در زنان حامله باعث سقط جنین میشود و ممکن است با داروهای دیابتی تداخل عمل داشته باشد.